#Novullpagar
Les persones que segueixen la política i l’evolució de la societat d’on vivim, hauran constatat que des de fa unes setmanes s’ha engegat una campanya des de les xarxes socials per denunciar l’ús abusiu de peatges a Catalunya que malmeten l’economia dels ciutadans d’aquest indret de món. Una campanya que està obtenint un ressò ciutadà elevat, degut al tema que tracta, i a la rapidesa i efectivitat de les xarxes socials. Fins aquí, podríem trobar que aquesta és una notícia de política o societat, però, en aquest web d’anàlisi polític, no ens podem aturar aquí. Sinó que, un cop començada la campanya via noves tecnologies m’agradaria analitzar el poder de convocatòria i poder que tenen.
Una campanya començada per, aparentment, unes xarxes socials (twitter i facebook, bàsicament) anàrquiques i sense un control organitzat d’elles, qualsevol persona es pot fer twitter/facebook i expressar-hi el que vulgui, exceptuant l’apologia de la violència. Des d’aquí, ens trobem que cada persona té una capacitat d’influència brutal i de forma gratuïta sobre les persones que segueixen el seu perfil. Amb això ens trobem que uns pocs perfils van començar la campanya, aparentment espontània, i, aquesta s’ha anat estenent a tot un seguit de persones que la comparteixen. Per tant, m’atreviria a dir les xarxes socials són la revolució de les persones que no tenen influència en les corporacions privades de media. Ja que, el monopoli de la informació ja no només està en aquestes mans, sinó que està a l’abast de tothom.
Això no vol dir que les corporacions de media hagin quedat despenjades, sinó que també tenen influència en aquestes xarxes, mitjançant perfils propis i perfils de persones que els segueixen. Sinó que, el que han permès les noves tecnologies, és el trencament del monopoli de la informació i la democratització de la comunicació.
http://youtu.be/7syADtErbUc (Un exemple de #novullpagar)